Food

Voedselafval

Reductie van uw voedselafval met minstens 85 %, enkel droge stof als residu , geen geurhinder, geen risico op ongedierte.

Vraag een gratis waste audit aan

Onze oplossing

Reco-Vert stelt twee oplossingen voor die u in alle omstandigheden compleet ontzorgen. De Dewaterer en de Liquid Food Composter, de LFC.

Reductie van uw afval volume met 85 tot 100 % . Bij de LFC geen residu, bij de Dewaterer enkel droge stof , beide oplossingen garanderen geen geurhinder, eliminatie van het risico op ongedierte, en uiteraard een uitzonderlijke verlaging van uw ecologische voetafdruk.

Bij het gebruik van een “dewaterer” kunnen we nog verder gaan door de resten van het ontwateringsproces om te zetten in hoogwaardig compost of pellets. Een volledig circulair proces.

Dewaterer

De Dewaterer kan alle types voedsel aan (Groenten, Vlees, Vis, Schaaldieren, ..) , heeft een haast onuitputtelijke capaciteit (+ 800 Kg/uur) , reduceert de input met 85 % door eerst het voedsel te verhakselen en het dan via een krachtige centrifuge van het vocht te ontdoen. De overblijvende droge stof kan opgehaald worden, of verder ingevoerd in een vervolgproces om ter plaatse om te zetten in compost en of pellets.

Het toestel is een ideale oplossing in een eenvoudige zowel als in een gevarieerde complexe keuken, het is een compact toestel, self cleaning en erg makkelijk te onderhouden. De Dewaterer is even efficiënt bij een beperkt gebruik als bij een continue toestroom van afval. Hij is optioneel uitrustbaar met handige hulpjes zoals bv een bestekmagneet…

Een robuste en haast onmisbare partner in uw keuken !

Vraag een gratis waste audit aan

De Liquid Food Composter, kort de LFC

De Liquid Food Composter heeft geen vaste restfractie. Het toestel verwerkt op basis van bacteriën het aangeboden restvoedsel en biologisch afbreekbare verpakkingen tot nihil en heeft als residu enkel een flow “grijs water”. De milieuwetgeving is in Europa nog niet uniform, wat maakt dat dit EC approved toestel nog niet overal inzetbaar is .

Het toestel covert vele voedingsproducten, maar beentjes, harde schalen van zeevruchten en erg zure vezelproducten worden niet verteerd, en mogen bijgevolg niet toegevoegd worden aan het proces.

Het toestel bestaat in verschillende maten, en, om maximaal productief te zijn, wordt het toestel gedimensioneerd in lijn met de effectieve behoefte, uitgedrukt als een vork van voedselafval in gewicht per 24 uur. Vrijwel alle segmenten komen in aanmerking. Het kleinste toestel kan 50 Kg per 24 uur verwerken, het grootste meer dan 1 ton, of het kleinste toestel is OK voor restaurants met een debiet van 150 couverts per dag, het grootste toestel covert operaties tot 3000 schotels per dag.

Vraag een gratis waste audit aan
Website design & development by